Rizika hnízdní predace čejky chocholaté: vliv krypse hnízd a koloniality - Štorek, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato studie pojednává o vlivech environmentálních faktorů na rizika predace hnízd čejky chocholaté. Například jsem měřil a vyhodnocoval krypsi hnízd a hnízdní hustotu. Zároveň jsem se zabýval otázkou, zdali značení hnízd ovlivňuje riziko jejich predace. Dále jsem se zabýval identifikací predátorů hnízd čejek chocholatých.
Nest predation risks in Northern Lapwing: the influence of nest krypsis and coloniality
Keywords: predace hnízd; kolonialita; čejka chocholatá; značení hnízd; nest predation; coloniality; Northern Lapwing; nest marking