Vývoj a vzdělávání sociálního pracovníka - Braunová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá vývojem sociální práce a vzdělávání sociálních pracovníků. V teoretické části je popsána historie sociální práce a rozdělení sociálních pracovníků. Blíže je popsána práce sociálních pracovníků neziskových organizací, městských úřadů a úřadů práce. Dále je uvedena důležitost a možnosti vzdělávání sociálních pracovníků. Praktická část je zaměřena na zjištění, zda sociální pracovníci pracující ve státních organizacích splňují požadavek odborného vzdělání.
The Development and the Education of a Social Worker
Vývoj a vzdělávání sociálního pracovníka
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; vzdělávání; nezisková organizace; úřad práce; městský úřad; social work; a social worker; education; a non-profit organization; an employment office; municipality