Historie a současnost řemesla - instalatérství - Talach, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
V úvodu bakalářské práce je popsán historický vývoj vodárenství od počátku lidské civilizace do současnosti. V další části práce je věnována pozornost jednotlivým trubním materiálům, které jsou uváděny do kontextu s historickým vývojem jejich použití. Následně se práce zabývá rozvojem kanalizace s chronologickým sledem použitých materiálů. Do práce je zařazená prezentace, která by společně s teoretickou částí mohla posloužit jako pomůcka k výuce na základní škole a středních odborných učilištích.
History and present of craft - plumbing
Keywords: vodárenství; trubní materiály; kanalizace; didaktická pomůcka; waterworks engineering; sewerage; teaching aid