Sbírka příkladů z finanční matematiky pro SŠ ekonomického zaměření - Stehlíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce bylo sestavit sbírku řešených příkladů z finanční matematiky pro střední školy s ekonomickým zaměřením. Řešené příklady jsou zaměřeny na mzdy, hospodaření domácnosti a investiční produkty (konkrétně na spořicí účty, termínované vklady, stavební spoření a doplňkové penzijní spoření). Východiskem pro tvorbu úloh byly Rámcové vzdělávací programy (RVP) pro obchodní školy. Při tvorbě úloh byl kladen důraz na rozvoj klíčových kompetencí s RVP pro obchodní školy.
Collection of exercises from financial mathematics for secondary schools of economics
Keywords: finanční matematika; finanční gramotnost; mzda; odměna; hospodaření; rozpočet; spoření; účet; spořicí účet; termínovaný vklad; stavební spoření; doplňkové penzijní spoření; obchodní škola; úrok; financial mathematics; financial literacy; wage; remuneration; management; budget; saving; account; saving account; time deposit; construction loan; supplementary pension saving; business school; interest