Dějiny jednoho divadla (O amatérské divadelní skupině Šupina) - Nestávalová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o několikaletém působení amatérské divadelní skupiny Šupina na přelomu 70. a 80. let 20. století ve Vodňanech. Zachycuje historii a proměny tohoto částečně autorského divadla, analyzuje jeho dramaturgii, od které se odvíjela specifická poetika souboru a podává souhrnné informace o působení na významných přehlídkách ochotnických divadel nejen v ČSR, ale také v zahraničí. Práce vychází z dobového tisku, který mapoval činnost divadla.
History of One Theatre (About the Amateur Theatr Group Šupina)
Keywords: amatérská divadelní skupina; Šupina; Vodňany; amateur theatre group; Šupina; Vodňany