Příprava učitelů informatiky na revizi RVP v předmětu informatika - Pinkr, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce bylo zmapování změn v RVP v oblasti informatiky, definování jednotlivých problémů, se kterými se školy mohou setkat, a také zmapování reakcí jednotlivých škol a učitelů na tyto problémy a jejich řešení. K naplnění cílů byla využita metoda kvalitativního výzkumu, jednotlivé výsledky výzkumu jsou podpořeny jednotlivými citacemi respondentů. Práce objasňuje problematiku spojenou se zaváděním nového RVP a může současně posloužit učitelům ke zjištění, jak s danými problémy pracují ostatní školy. Práce může též posloužit jako základ k dalším studiím spojených s revizí RVP, případně jako podklad k dalším revizím RVP.
Preparation of teachers for the revision of the RVP in the field of informatics
Keywords: RVP; RVP ZV; revize RVP; kvalitativní výzkum; případová studie; Educational program framework; Educational program framework for computer science; revision of educational program framework; qualitative reasearch; case study