Rozvíjení hudebnosti ve starším školním věku v rámci letního tábora - Jurášová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá rozvíjením hudebnosti ve starším školním věku. Teoretická část popisuje hudebnost, hudební schopnosti, nadání, hudební činnosti. Charakterizuje starší školní věk a přibližuje ho i vzhledem k hudebnímu vývoji. Dále se zabývá oblastí volného času a letním táborem. Druhá část řeší vhodné náměty pro náplň letního tábora. Aktivity, činnosti a hry byly vybírány s cílem podpořit rozvoj hudebnosti cílové skupiny.
Development of musicality in the older school age within the summer camp
Keywords: hudebnost; hudební schopnosti; zpěv; tvořivost; starší školní věk; letní tábor; soustředění mladých hudebníků; hra; musicality; musical abilities; singing; creativity; older school age; summer camp; practice of young musicians; game