Záchranný archeologický výzkum ve Školní ulici ve Volyni: nález plastiky ze starší doby železné - Pták, Martin; Ptáková, Michaela (Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, 2019)
Příspěvek se zabývá výsledky záchranného archeologického výzkumu, který se uskutečnil ve Volyni, okres Strakonice, v létě 2018. Během něho byl vykopán malý objekt z doby železné, v jehož výplni byla nalezena část hranolovité plastiky s analogiemi z významné kultovní lokality Burkovák u Nemějic.
A rescue excavation in Školní Street at Volyně: The find of an Early Iron Age figurine
Keywords: Jižní čechy; Volyně; mladší doba železná; South Bohemia, Volyně, Early Iron Age, ceramic figurine, Burkovák near Nemějice