Využití odpadového materiálu v mateřské škole při výtvarných a tvořivých činnostech - Čížková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá výtvarnými a tvořivými činnostmi z přírodního a odpadového materiálu v mateřské škole. Poukazuje na materiály, se kterými lze v mateřské škole pracovat. Práce se skládá ze dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na otázky vývoje předškolního dítěte a jeho schopnost manipulovat a tvořit s odpadovým materiálem. Činnosti jsou zařazené v kontextu školního vzdělávacího programu. Následuje charakteristika jednotlivých druhů odpadního materiálu a jeho dalšího využití. V praktické části uvádím výtvarné náměty, jak využít odpadový materiál v mateřské škole. Všechny činnosti byly realizovány v jednotřídní mateřské škole a přizpůsobeny tak, aby ji zvládly děti všech věkových kategorií.
Use of waste material at nursery school during art and creative activities
Keywords: výtvarné činnosti; mateřská škola; odpadový materiál; tvořivé činnosti; školní vzdělávací program; art activities; kindergarten; waste material; creative activities; school educational program