Specifické problémy při práci se seniory - Zelená, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na specifické problémy při práci se seniory. V teoretické části je poukázáno na stáří, změny a potřeby s ním spojené, na seniora a jeho rodinu. Podrobněji jsou rozebrány jednotlivé druhy možných problémových situací v péči o seniory. Teoretická část seznamuje čtenáře také se zátěží pracovníků v péči o seniory. Cílem praktické části práce bylo zjistit nejčastější problematické situace, se kterými pracovníci sociálních služeb přicházejí do styku ve své práci se seniory a analyzovat pozitiva a negativa, které pracovníci sociálních služeb vidí ve své práci se seniory.
Specific problems in working with seniors
Keywords: Stáří; stárnutí; senioři; problémy; pracovníci sociálních služeb.; Old age and fadeaway; seniors; problems; social service workers.