Pracovní listy v počátečním čtení (pro předslabikářové a slabikářové období) - Machová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je vytvoření pracovních listů pro počáteční čtení, které budou podporovat rozvoj čtení ze Živé abecedy a Slabikáře. Tyto listy by mohly sloužit učitelům 1. stupně ZŠ jako didaktická pomůcka pro nácvik a procvičování prvopočátečního čtení . Teoretická část práce obsahuje současné vzdělávací programy, metody čtení, pojetí a obsah výuky čtení na 1. stupni základní školy. Součástí práce je diagnostika čtenářského výkonu. K diplomové práce přikládám multimediální CD se všemi pracovními listy a teoretickou částí diplomové práce.
Worksheets for elementary reading (form prereading and reading period)