Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella - Wadenková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce jsou zanalyzované a vyhodnocené vybrané kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat, jejichž krmná dávka obsahovala suspenzi řasy Chlorella. Výsledky pokusné skupiny jsou porovnány s kontrolní skupinou vzorků vepřového masa. Pro analýzu je v této práci využita metoda infračervené spektroskopie v blízké oblasti (NIRS).
Qualitative indicators of pigs meat from pigs feeded algae suspension Chlorella
Keywords: Chlorella; řasa; vepřové maso; kvalitativní ukazatele; NIRS; Chlorella; algae; pork meat; qualitative indicators; NIRS