Problematika dlouhodobé nezaměstnansoti v okrese Znojmo - Páralová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce v teoretické části vymezuje klíčové pojmy a představuje hlavní teoretické koncepty, které s tématem dlouhodobé nezaměstnanosti (a nezaměstnanosti jako takové) souvisí. Dále se zaměřuje na faktory a příčiny vzniku dlouhodobé nezaměstnanosti a charakterizuje hlavní nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, které jsou v České republice využívány. Hlavním cílem mé bakalářské práce je zhodnocení vývoje dlouhodobé nezaměstnanosti v okrese Znojmo v letech 2009 ? 2011 podle zvolených kritérií a použití nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti v Jihomoravském kraji v roce 2011. Analýza zahrnuje vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti celkově, podle věku, vzdělání, zdravotního stavu a popisuji jednotlivé mikroregiony, protože každý má rozdílnou charakteristiku a problematika dlouhodobé nezaměstnanosti je jiná. V závěru práce shrnu a vyhodnotím jednotlivá zvolená kriteria, čímž odpovím na hlavní výzkumnou otázku.
Issue of long-term unemployment in the district of Znojmo
Keywords: dlouhodobá nezaměstnanost; aktivní politika zaměstnanosti; okres Znojmo; long-term unemployment; active labor market policy; district of Znojmo