Návrh, ověření funkčnosti a hodnocení technologické linky pro vytápění provozovny zemědělského podniku obilím. - Janiš, David (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh, ověření a hodnocení strojní linky pro alternativní vytápění provozovny zemědělského podniku obilím. Práce představuje palivo vyrobené z biomasy, jako obnovitelný zdroj s ohledem na ochranu životního prostředí a následné jeho spalování za účelem vytápění provozovny. Jako návrh strojní linky pro vytápění obilím je zde popsána linka Zemědělského družstva Nová Včelnice v okrese Jindřichův Hradec. Dalším cílem je zpracování ekonomického hodnocení strojní linky pro vytápění obilím.
Design, verification of functionality and technological evaluation of heating plant farm grain.
Keywords: biomasa; technologická linka; ekonomické hodnocení; biomass; production line; economic evaluation