Nezaměstnanost uchazečů o zaměstnání, kterým je věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání na Volarsku - Nechutná, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti uchazečů o zaměstnání, kterým je věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání na Volarsku. V teoretické části je popsán význam práce pro člověka, nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, zabývá se problematikou nezaměstnanosti a charakteristikami jednotlivých kategorií uchazečů o zaměstnání, kterým je věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání. Praktická část se věnuje kvalitativnímu výzkumu. V tomto výzkumu byla použita technika strukturovaného rozhovoru. Cílem výzkumu bylo analyzovat problematiku nezaměstnanosti uchazečů o zaměstnání, kterým je věnována zvýšená péče pri zprostředkování zaměstnání z pohledu zaměstnavatelů na Volarsku.
Unemployment job seekers, who receive special care in finding new employment for Volary
Keywords: nezaměstnanost; význam práce; aktivní politika zaměstnanosti; kategorie uchazečů; kterým je věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání; unemployment; the importance of labour; active employment policy; the categories of job seekers; who receive special care in the mediation of employment