Strategický rozvoj města Tábor - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
První část práce vychází převážně z odborné literatury a představuje teoretické východisko pro další části. Praktická část byla zaměřena na analýzu strategických plánů rozvoje města Tábor z hlediska získaných teoretických poznatků. Strategické plány rozvoje města Tábor bych hodnotila kladně, jsou přínosem pro plánování dalšího rozvoje a jejich prostřednictvím se daří naplňovat vytýčené cíle a zlepšovat podmínky pro život obyvatel města. Město je úspěšné i v získávání dotací a grantů, pro které je zpracování strategického plánu rozvoje klíčové. Velkým přínosem je využívání finančních prostředků z evropských fondů. Ke zjištění názoru obyvatel na strategické rozvojové dokumenty bylo provedeno dotazníkové šetření.
Strategic development of Tábor
Keywords: Evropské fondy; operační program; strategie; strategický rozvojový plán; trvalá udržitelnost; European funds; operational program; strategy; strategic development plan; sustainable development