Technické křivky v geometrii - Marhoun, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá některými kinematickými křivkami, jejich stručnou historií, matematickým popisem a uvádí příklady z jejich využití v technice. Obsahuje přehled základních pojmů a definic z deskriptivní a analytické geometrie převzatých z literatury nutných k vysvětlení problematiky a lepšímu doplnění práce na samostatnou publikaci. Práce se nezabývá diferenciální geometrií.
Technical curves in geometry
Keywords: Souřadnicové systémy; popis křivek; kinematické křivky; Coordinate systems; description of curves; kinematic curves