Pohybová aktivita na Waldorfské škole v Českých Budějovicích - Blajić, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce pojednává o významu pohybových aktivit ve waldorfské pedagogice. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy a přístup waldorfské pedagogiky k pohybovým aktivitám, včetně jejich pramenů. Práce dokládá historii a vznik Waldorfské školy v Českých Budějovicích. Dále uvádí vzdělávací plán pro 1. až 9. ročník waldorfské školy ve vyučovacích předmětech eurytmie a tělesná výchova. Praktická část práce se zaměřuje na pohybové aktivity na Waldorfské škole v Českých Budějovicích v současnosti. Mapuje aktuální situaci, podmínky ve Waldorfské škole v Českých Budějovicích. Součástí praktické časti je výzkum, který je veden formou rozhovorů s pedagogy této školy. V nich jsou zachyceny jejich osobní náhledy a přístupy k jednotlivým pohybovým aktivitám. Další součástí jsou záznamy z vyučovacích hodin.
Physical aktivity at Waldorf school in České Budějovice
Keywords: pohybová aktivita; waldorfská pedagogika; Bothmerova gymnastika; eurytmie; České Budějovice; antroposofie; physical activity; Waldorf education; Bothmer gymnastics; Eurythmy; České Budějovice; anthroposophy