Rešeršní práce, jejímž cílem je získat ucelený přehled v oblasti technických dispozičních nároků potřebných při projektování a výstavbě zemědělských objektů se zaměřením na živočišnou výrobu - Drábik, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zemědělských staveb sloužících k živočišné výrobě. Cílem je získat základní vědomosti týkajíci se návrhu a samotné výstavby zemědělských staveb či rekonstrukce již stávajících objektů. V práci je objasněn postup při projektování, s ním spojené povinnosti a možnosti řešení s ohledem na zákonodárná usnesení a normy. Dále je zmíněno možné vužití dotačních programů týkajících se hospodářských staveb.
A search of work aimed at obtaining a comprehensive overview of the technical disposition of claims required in the design and construction of farm buildings with a focus on livestock production.
Keywords: zemědělství; objekt; stáj; mikroklima; dotace; investice; agriculture; building; barn; microclimate; subsidies; investment