Pracovní smlouva - Vandělíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
V bakalářské práci je zpracováno téma pracovní smlouvy. Žádný jiný dokument neovlivňuje trávení našeho času více než právě tento. I přes důležitost pracovní smlouvy se jedná o podceňovanou problematiku. Bakalářská práce je věnována těmto problematickým částem. Po seznámení se základními pojmy pracovního práva, historií, prameny a základními zásadami se práce věnuje provázání zákoníku práce s občanským zákoníkem. Občanský zákoník prošel zásadními změnami, které jsou účinné od 1. ledna 2014. Dále se zabývám pracovněprávními vztahy a činnostmi před vznikem pracovního poměru. Nejdůležitější částí bakalářské práce je samozřejmě kapitola věnující se pracovní smlouvě. Část bakalářské práce je věnována dohodám konaných mimo pracovní poměr. V praktické části jsou poukázány nejčastější chyby vznikající v pracovních smlouvách.
THE CONTRACT OF EMPLOYMENT
-
Keywords: pracovní smlouva; dohody o práci mimo pracovní poměr; zákoník práce; chyby v pracovních smlouvách; zaměstnanec; zaměstnavatel; contract of employment; contracts outside of employment; Labor law; mistakes in contracts of employment; employee; employer