Elektronická evidence tržeb - Nováková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá elektronickou evidencí tržeb a jejím hlavním cílem je zhodnocení zavádění a realizace elektronické evidence tržeb (dále jen "EET") ve vybraném kraji České republiky. Teoretická část se věnuje studiu teoretických znalostí. Jsou zde popsány pojmy jako obchod, systémy obchodu, velkoobchod, maloobchod, pohostinství, cestovní ruch, tržby, elektronická evidence tržeb a marketingový výzkum. Praktická část je zaměřena na výzkum pomocí dotazníků, které vyplňovaly subjekty podnikající v Jihočeském kraji, a řízených hloubkových rozhovorů s podnikateli z Jihočeského kraje a se zástupci z Finanční a Celní správy, jakožto kontrolními orgány v oblasti EET. Nakonec jsou zpracovány návrhy na zlepšení na základě dotazníků a řízených hloubkových rozhovorů.
Electronic records of sales
Keywords: Obchod; tržby; marketingový výzkum; elektronická evidence tržeb; Finanční správa; Trade; sales; marketing research; Financial Administration; electronic register (records) of sales