Infinitivní klauze v současné francouzštině a jejich české ekvivalenty (korpusová analýza - Intercorp). - Šťastná, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je popsání a analýza francouzských infinitivních klauzí a následně popis jejich českých ekvivalentů. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část objasňuje pojmy infinitiv a infinitivní klauze, zabývá se popisem morfologických, sémantických a syntaktických vlastností infinitivních klauzí. Praktická část je založena na rešerši provedené v korpusu InterCorp.
Infinitive clauses in the Present-day French and its Czech Equivalents (corpus analysis - Intercorp).
Keywords: infinitiv; infinitivní klauze; korpus; InterCorp; Infinitive; Infinitive Clauses; Corpus; InterCorp