Chodské nářečí ve třech generacích - Jindrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce spadá do oboru dialektologie. Cílem práce je zhodnotit jak a jestli se v běžné mluvě místních obyvatel objevují nářeční prvky. Budu pracovat se třemi generacemi místních rodáků a nahrávat a nimi rozhovory. Nejprve popíši nářečí obecně, jeho rozdělení a pak se zaměřím konkrétně na nářečí chodské. Částí práce se stane také nástin historie Chodů. V praktické části nalezneme výsledky výzkumu a v příloze mapy a přepis rozhovorů. Výzkum bude prováděn dialogickou metodou se třemi generacemi.
Dialect of the Region Chodsko in three generations
Keywords: dialektologie; Chodsko