Využití stacionárních dopravních zařízení v oblasti těžby a zpracování minerálních surovin pro stavební práce ve vybraném lomu. - Hruška, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce je přehled a rozbor stacionárních dopravních zařízení vhodných pro použití v oblasti těžby a zpracování minerálních surovin pro stavební práce. V práci jsou uvedeny jednotlivé druhy dopravníků s jejich specifickými konstrukčními a technickými prvky. Jsou zde uvedeny parametry dopravníků pro realizaci dopravy minerálních surovin a faktorů, které ovlivňují jejich používání. Je zde navrženo organizační začlenění dopravníků a analýza dopravních a manipulačních činností při těžbě.
The use of stationary transport equipment in the mining and processing of mineral raw materials for construction work in the selected quarry.
Keywords: stacionární dopravní zařízení; druhy dopravníků; konstrukční data; doprava materiálu; manipulace s materiálem; parametry; faktory; stationary transport equipment; types of conveyors; construction data; material transport; material handling; parameters; factors