Účinek cvičebního programu Jumping na posturu těla - Voharčík, Eddie (Jihočeská univerzita, 2020)
Jumping je komplexní typ cvičení na speciálních minitrampolínách ovlivňující celou škálu systémů těla, jako je například pohybová soustava, kardiovaskulární systém, nervová soustava a trávicí soustava. Hlavním cílem bylo zpracovat danou problematiku a zjistit, zda a případně jak ovlivňuje cvičení Jumpingu celkové držení těla v průběhu času. Dále bylo potřeba monitorovat stav pohybového aparátu u začínajících cvičenců.
How the Jumping fitness programme influences body posture
Keywords: trampolína; jumping; fitness; postura; hluboký stabilizační systém; bolest zad; trampoline; jumping; fitness; posture; deep stabilization system; back pain