Závislost detekčních časů na množství bakterií v systému BacT/Alert a Bactec - Norková, Jindra (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce porovnala výsledky dvou automatizovaných hemokultivačních přístrojů. Nejprve jsme porovnávali detekční časy v hemokultivačních lahvičkách BacT/Alert standard aerobic a Bactec Standard aerobic/F a dále jsme se zabývali odlišností detekčních časů mezi producenty a neproducenty biofilmu. Výsledky jsou takové, že rychlejší v detekci bakterií je systém Bactec a producetni biofilmu mají delší detekční časy.
Dependence of time to detection on number of bacterial cells in BacT/Alert and Bactec
Keywords: Detekční čas (TTD); hemokultivační systém; biofilm; Time to detection (TTD); automated blood culture system; biofilm