Bezpečnost platebních karet - Valenta, Roman (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá platebními kartami se zaměřením na jejich bezpečnost. V práci jsou rozděleny platební karty a popsány technologie, které zaručují jejich bezpečné používání. Je provedena analýza rizik a zranitelností, vysvětlující útoky na platební karty. Na základě provedené analýzy jsou navržena opatření, která zajistí obranu proti zneužití platební karty.
Payment cards security
Keywords: platební karty; bezpečnost; zranitelnosti; zneužití; obrana; payment cards; security; vulnerabilities; fraud; protection