Chování savců a ptáků exponovaných zrcadlu. - Monhartová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Shrnutí reakcí savců a ptáků na zrcadlo z dosavadních publikovaných studií, s výjimkou nálezu sebeuvědomní. Práce doplněná experimentem, jehož cílem je otestovat reakce norníků rudých (Myodes glareolus) na zrcadlo.
Behaviour of mammals and birds in mirror image stimulation.
Keywords: savci; ptáci; exponování; zrcadlo; mirror; stimulation; mammal; bird; mirror; stimulation