Rozvíjení sociálních a personálních kompetencí formou her - Opelková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce na téma '' Rozvíjení sociálních a personálních kompetencí formou her'' je zmapovat uplatnění her při rozvoji sociálních a personálních kompetencí dětí předškolního věku. Výzkum se zaměří na předškolní pedagogy, kteří pomáhají dětem tyto klíčové kompetence rozvíjet a naplňovat. Na to jaké hry pedagogové uplatňují, jaká zavádějí pravidla ve třídě a na obtížnost zvládání sociálních a personálních klíčových kompetencí dětmi. Na videozáznamu bude zdokumentován sociální vývoj u skupiny dětí v homogenní třídě.
Development of Social and Personal Competencies by means of Games
Keywords: sociální a personální kompetence; hry; Social and Personal Competencies; Games