Účetní výkazy, jejich struktura a sestavení v účetních softwarech - Nováková, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce je sestavování účetních výkazů v různých softwarech určené k vedení účetnictví. Tomuto úkolu předcházela charakteristika účetních výkazů, zejména pak rozvahy, výkazu zisku a ztráty neboli výsledovky a výkazu o peněžních tocích neboli cash flow. Této problematice je věnována teoretická část mé bakalářské práce. Podklady pro tuto část jsem čerpala převážně z doporučené literatury. Praktická část se již věnuje sestavování účetních výkazů v účetních programech a těmi jsou programy EKONOM, Money S3 a PREMIER system. Pro sestavení účetních výkazů bylo nutné zpracovat ve všech třech programech účetnictví vybrané firmy, jejíž hlavní činností je "specialozivaný maloobchod, velkoobchod a výroba textilního zboží".
Financial statements, their structure and the establishment of the accounting software
Keywords: Účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; výkaz o peněžních tocích; účetnictví; účetní program; Financial statements; balance sheet; income statement; cash flow statement; accounting; accountant program