Vliv rozvodu rodičů na chování dítěte v mateřské škole z pohledu učitelů - Čeledová, Alena (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem rozvodu rodičů na chování dítěte v mateřské škole z pohledu učitelů. Dále je věnována pozornost projevům změn v chování dítěte předškolního věku. Kvalitativní výzkum mapuje zkušenosti učitelek mateřských škol, právě s těmito dětmi. Sdělují, jak dítě přistupuje k této situaci, přinášejí porovnání adaptace na rozvod u tříletého a šestiletého dítěte. Také jaký postup volí k intervenci nestandartního chování u dítěte.
The effect of divorce on child´s behavior in the kindergarden from the perspective of preschool teacher
Keywords: rozvod; dítě v mateřské škole; projevy; chování; divorce; a child in kindergarten; manifestations; behavior