Historie tělesné výchovy a sportu v Telči - Jančo, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu v Telči od samotného počátku, kdy byla založena jednota Sokol, až po současnost, respektive do roku 2015. Práce je rozdělena na tři historická období. První období je vymezeno roky 1890 až 1945, zabývá se Tělovýchovnou jednotou Sokol, Tělovýchovnou jednotou Orel a Sportovním klubem Telč. Druhé období je zaměřeno na vznik a vývoj sportovních oddílů v letech 1945 ať 1989. Třetí období zachycuje významný historický vývoj a vznik sportovních oddílů v rozmezí roku 1989 až po současnost, tedy do roku 2015. Zabývá se především nejvýznamnějšími sportovními oddíly této doby v městě Telč.
The History of Physical Education and Sport in Telč
Keywords: Telč; tělesná výchova; oddíl; historie sportu; sport; Sokol; Telc; Physical Education; Sport Club; History of Sport; Sport; Sokol