Test kresby stromu a Test kresby lidské postavy u dětí z dětských domovů - Větrovská, Václava (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá deskripcí způsobu zpracování Testu kresby stromu a Testu kresby lidské postav u dětí z dětských domovů. V teoretické části je podán výklad, prostřednictvím odborné literatury, o projektivních a kresebných projektivních technikách. Dále pak o náhradní výchově v ČR a psychickém vývoji dítěte v dětském domově. Empirická část je zaměřena na rozdíl mezi zpracováním Testu stromu a Testu lidské postavy u dětí z dětských domovů oproti dětem žijícím v úplných rodinách.
The Tree Test and The Draw A Person Test at Children from Children´s Homes
Keywords: Test kresby stromu; Test kresby lidské postavy; projektivní metody; kresebné testy; dětský domov; psychická deprivace; The Tree test; The Draw a Person test; projective methods; drawings tests; children´s home; psychological deprivation