Metodika pilotního výcviku na kluzácích - Formánek, David (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá výčtem a porovnáním původních metodik a textů používaných k výcviku létání na kluzácích od poloviny 20. a počátkem 21. století. Práce obsahuje popis kladů a záporů metodik a textů z hlediska výuky létání a vlastní návrh výukových materiálů a metodiky létání založený na teoretických a praktických zkušenostech. Vlastní návrh obsahuje vybrané kapitoly týkající se základního a pokračovacího výcviku. Součástí práce je evaluace metodik aktivním instruktorem létání a žákem začínajícím pilotní výcvik.
The Methodology of Gliders Pilot Training
Keywords: kluzák; výcvik; vzlet; aerovlek; vývrtka; pilot; glider; training; take-off; spin; pilot