Socioekologická studie dopravní infrastruktury vybraného zájmového území Pelhřimovska - Bartušek, Antonín (Jihočeská univerzita, 2008)
Mikroregion Strážiště vznikl dne 25. 4. 2001 podpisem "Prohlášením starostů obcí o partnerství". Obec Útěchovice pod Stražištěm se nachází v okrese Pelhřimov, kraj Vysočina. Leží 8 km severně od Pacova, mezi obcemi Velká Chyška a Vyklantice. Cílem této studie je popsat dopravní infrastrukturu a vyhodnotit míru zatížení mikroregionu z hlediska dopravy v závislosti na sezónních aktivitách. Výsledkem měření jsou tabulky a grafická znázornění, kde jsou sumarizovány výsledky pořízené v průběhu roku 2007, ze 4 celotýdenních měření, provedených v měsících březen, červenec, září a prosinci. Pro zlepšení celkové infrastruktury příslušného mikroregionu bylo navrženo významné vylepšení technického stavu vozovek.
The socio-ecological study of the traffic infrastructure of the chosen interest area in the district of Pelhrimov
Keywords: infrastruktura; Útěchovice pod Stražištěm; místní komunikace; intenzita dopravy; infrastrukture; Útěchovice pod Stražištěm; village rous; tradic volume