Porovnání předškolního vzdělávání ve vybraných evropských zemích - Petrželová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním předškolní výchovy ve vybraných evropských zemích. Bakalářská práce je členěna do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části je stručně shrnuto předškolní vzdělávání v 16 evropských zemích. V praktické části se hlouběji zabývám srovnáním předškolní výchovy v České republice a Nizozemsku. Cílem práce bylo, na základě tohoto porovnání zjistit, čím by se mohla naše předškolní výchova inspirovat.
The comparation of Pre-School Education in Chosen Europian Countries
Keywords: předškolní výchova; evropské země; porovnání předškolní výchovy; Nizozemsko; pre-school education; europian countries; comparation of pre-school education; Netherlands