Výchova a informovanost mládeže v oblasti negativních vlivů pornografie - Farion, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této práce bude deskripce negativních vlivů pornografie, řešení problematiky výchovy a informovanosti mládeže v této oblasti. V teoretické části se budeme zabývat explanací mnoha aspektů, které poukazují na skutečnost, že pornografie spíše škodí a může mít neblahé až zdrcující dopady na další osobní (i partnerský) život jedince, zejména pak mládeže. Nebude opomenuta i historie, prevence, adiktologie a rady pro rodiče, jak jednat, pokud se jejich dítě dostane do problémů s pornografií. Praktická část bude zahrnovat kvantitativní výzkumné šetření, jež poodhalí percepci, intenzitu sledování porna a názory na tuto entitu z pohledu respondentů od cca 13 do 17 let. Zvolenou metodou sběru dat bude dotazníkové šetření.
Education and awareness of youth in the field of negative effects of pornography
Keywords: pornografie; porno; mládež; pornography; porno; youth