Ovlivňují klimatické podmínky abundanci hraboše mokřadního na imisních holinách Krušných hor? - Hrindová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce bylo zjistit, zda vykazují početnosti hraboše mokřadního na imisních holinách Krušných hor pravidelné cykly v průběhu 25 let, kdy zde byl prováděn pravidelný odchyt. Dále se práce zabývá vlivem klimatických podmínek na tyto cykly, a to jak vlivem místních klimatických podmínek tak také vlivem severoatlantické oscilace.
Is the abundance of the field vole on immission clearings in the Ore Mts. influenced by climatic conditions?
Keywords: populační cykly; klimatické podmínky; hraboš mokřadní; population cycles; climatic conditions; field vole