Odchov raných stádií podoustve říční (Vimba vimba) v kontrolovaných podmínkách s využitím různých krmiv - Benedikt, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Krmný pokus probíhal u plůdku podoustve říční (vimba vimba) během prvních 24 dnů od počátku exogenní výživy. Bylo použito šest různých krmiv: řasa (Chlorella vulgaris), suchá startérová směs BioOptimal 0,8 mm od firmy Biomar pro kaprovité, živá naupliová stádia žábronožky solné, kombinace řasy a suché startérové směsi BioOptimal, kombinace řasy a naupliových stádií žábronožky solné,kombinace suché startérové směsi BioOptimal a a naupliových stádií žábronožky solné. Individuální hmotnost, celková délka, přežití larev, specifická rychlost růstu (SGR) a koeficient vyživenosti dle Fultona (FWC) byly zjišťovány během experimentu. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny použitím jednofaktorové analýzy rozptylu (ANOVA=0,05; Microsoft excel).
The rearing of fry of vimba bream (Vimba vimba) under controlled conditions by using various feeding
Keywords: podoustev říční; řasa; suché startérové krmivo BioOptimal; naupliová stádia; přežití larev; koeficient vyživenosti; vimba bream; algae; starter fodder BioOptimal; nauplii; survival rate; condition coeficient