Hodnocení plodnosti hřebců a klisen v podmínkách přirozené plemenitby - Zoubková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce "Hodnocení plodnosti hřebců a klisen v podmínkách přirozené plemenitby" se soustředí na fertilitu koní po přirozené plemenitbě a výsledky reprodukce ve sledovaném období v rámci plemenné knihy anglického plnokrevníka. Zabývá se všemi podobami přirozené plemenitby, které jsou v chovu koní využívány, reprodukcí divokých koní, zkoumá výhody a nevýhody a rovněž využití této metody v České republice. Práce popisuje sexuální chování koní, které jim moderní metody reprodukce na rozdíl od přirozené plemenitby neumožňují projevit.
The Evaluation of fertility in natural service stallions and mares
Keywords: Klisna; hřebec; plodnost; přirozená plemenitba; Mare; stallion; fertility; natural service