Využití projektové metody ve výuce humanitních předmětů na středních školách - Langová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá projektovou výukou a využitím projektové metody při výuce humanitních předmětů. Je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Obsahem teoretické části je souhrn dostupných informací o projektové výuce na základě odborné literatury. Její součástí je stručný historický vývoj projektové výuky nejenom v českém prostředí, terminologické vymezení základních pojmů, příprava a realizace projektové výuky a typologie projektů. V práci jsou nastíněny i základní negativa a pozitiva, která s sebou projektové vyučování přináší. Praktická část se zabývá návrhem konkrétního projektu, jeho ověřováním a popisem jeho realizace
Utilization of Project Method in Teaching of Humanities at Secondary School
Keywords: Projektová metoda; projekt; humanitní předměty; project methods; project; humanities