Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Třeboňsko) - Fišerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Moje bakalářská práce zkoumá faktory, které ovlivňují spokojenost návštěvníků v turistické oblasti Třeboňsko. Zkoumá kvalitu a kvantitu primární a sekundární nabídky cestovního ruchu vnímanou z hlediska poptávky. Tato práce je založena na průzkumu prostřednictvím dotazníků. Dotazník připravila Jihočeská centrála cestovního ruchu. Všech 294 dotazníků bylo shromážděno do srpna 2019 v nejnavštěvovanějších památkách na Třeboňsku. Z nichž 252 bylo od českých respondentů a 42 od zahraničních. Dotazníky jsou však zaměřeny také na celý jihočeský region a na srovnání těchto dvou míst. Toto srovnání probíhá ve stejných časových intervalech. Závěrem lze říci, že výsledkem této práce jsou určité návrhy vedoucí ke zlepšení spokojenosti turistů. Tyto návrhy můžeme doporučit Jihočeské centrále cestovního ruchu.
Satisfaction of Visitors in South Bohemia (touristic area Třeboňsko)
Keywords: turistická oblast Třeboňsko; spokojenost; primární a sekundární služby; touristic area Třeboňsko; satisfaction; primary and secondary services