Revitalizace krajiny v ptačí oblasti a evropsky významné lokalitě Doupovské Hory - Cibulková, Renata (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce řeší udržení genofondu tradičních ovocných odrůd a udržení charakteru lokality extenzivního ovocného sadu. Je zde podrobně zpracována charakteristika území předmětné lokality, výběr vhodných odrůd a jejich pomologie. Spolu s vyhodnocením vhodných míst pro dosadbu je zpracována i nákladovost spojená s výsadbou.
Revitalization of landscape in Special protection areas and Sites of Community Importance Doupovské Mountains
Keywords: revitalizace; extenzivní ovocné sady; stanovištní podmínky; archivní odrůdy; pomologie; revitalisation; extensive fruit orchards; site conditions; archive variety; Pomology