Rodinná výchova dítěte navštěvujícího MŠ s respektujícím přístupem - Cmíralová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zaměří na rodinnou výchovu dětí, které navštěvují mateřskou školu s respektujícím přístupem. Teoretická část zpracovává téma výchovy, vlivů na výchovu, výchovných stylů. Definuje také rodinnou a institucionální výchovu. Přibližuje dva současné trendy výchovy a to Respektující výchovu a Nevýchovu. V praktické části jsou prezentovány výsledky kvantitativního výzkumu, který je realizován formou dotazníku. Dotazník mapuje výchovné postoje a styly v konkrétních rodinách dětí, které navštěvují školku uplatňující respektující přístup, sleduje případné shody či výrazné rozdíly mezi školní a rodinnou výchovou v přístupu k dítěti.
Familian raising of a child attending a kindergarten employing a respectful approach
Keywords: výchova; výchovné styly; rodina; institucionální výchova; respektující přístup; education; educational styles; family; institutional education; respectful approach