Srovnání vzdělávacích programů ve vybraných zemích, sousedících s Českou republikou - Žbánková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé práce je porovnat tematické plány výuky matematiky v České republice, Slovenské republice a Německu a pokusit se zjistit, které plány jsou pro tuto výuku vhodnější. V první části jsou stručně popsány vzdělávací systémy jednotlivých zemí. Další část obsahuje tabulky, které porovnávají tematické plány v jednotlivých ročnících. Zde jsem nejprve porovnala německé a české tematické plány a potom slovenské a české. V závěru jsem porovnala očekávané výstupy, kterých by žáci měli dosáhnout. Na úplný konec jsem se zaměřila na mezinárodní výzkumy a úspěšnost jednotlivých zemí v těchto výzkumech.
Comparison of educational programs in selected countries bordering the Czech Republic
Keywords: vzdělávací program; tematický plán; Česká republika; Německo; Slovenská republika