Fotosyntéza, produkce a růst rostlin při časově proměnné ozářenosti - Kubásek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
V této disertační práci se experimentálně zabývám vlivem dynamické ozářenosti (i) na fotosyntézu, růst a netěsnost pochev cévních svazků C4 rostlin a (ii) na fotosyntézu mechorostů. Součástí práce je literární přehled postihující obecnější aspekty vztahu dynamické ozářenosti a fyziologických a produkčních procesů rostlin.
Photosynthesis, production and growth of plants under temporal light hererogeneity
Keywords: fotosyntéza; růst; podrost; světelné skvrny; C4 fotosyntéza; mechorosty; fotosyntetická indukce; frakcionace 13C; netěsnost pochev cévních svazků; photosynthesis; growth; understorey; sunflecks; C4 photosynthesis; bryophytes; photosynthetic induction; 13C fractionation; bundle sheath leakiness