Vývoj výtvarného projevu u předškolních dětí (kazuistická studie) - Černá, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarný projev dětí předškolního věku, resp. na jeho proměny v průběhu cca jednoho roku. Teoretická část popisuje předškolní období, výtvarné zobrazení, jeho proměny, důležité mezníky a typické rysy. Zároveň popisuje souvislosti výtvarného projevu s rozvojem v oblasti kognitivní, oblasti motoriky a percepce apod. Praktická část se zabývá výtvarným projevem čtyř předškolních dětí. Sledovány jsou jeho proměny a souvislosti s celkovým vývojem zkoumaných dětí a to formou kazuistické studie.
Development of creative expression with preschool children
Keywords: Předškolní dítě; výtvarný projev; kazuistika; vývoj kresby; pre-school children; creative expression; case study; development drawings