Analýza změn land use ve vybraném území - Kučera, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou změn land use ve vybraném území, konkrétně v katastrálním území Vodňany. Cílem této práce bylo zhodnotit změny v území v období let 1842 - 2011. Jako podklad sloužily mapy II. vojenské mapování, Státní mapa odvozená 1 : 5 000 a aktuální ortofotomapa aktualizovaná v roce 2011. Mapy II. vojenského mapování byly získány pomocí WMS služby Národního geoportálu INSPIRE, Státní mapa odvozená a aktuální ortofotomapa byly získány na základě objednávky z portálu ČÚZK. Veškeré práce týkající se zpracování mapových podkladů, mapových výstupů a s tím související získání dat byly provedeny v programu ArcMap 10. Získaná data byla dále zpracována, byly vytvořeny tabulky a grafy, které slouží jako přehled všech změn land use v území a to vše bylo vytvořeno v programu Microsoft Excel. Práce se snaží odpovědět i na to, proč k těmto změnám docházelo a jaký byl důvod změny land use v území.
Analysis of changes in land use in the selected area
Keywords: land use; ArcMap; mapové podklady; Vodňany; změna; land use; ArcMap; maps; Vodňany; change