Sbírka písní s klavírními doprovody pro první stupeň ZŠ - Loumová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce přináší návrh písní ve formě sbírky, která se může využít ve výuce hudební výchovy na prvním stupni ZŠ. Pro každou píseň je vytvořen doprovod v lehčí a těžší variantě - pro začátečníky i zdatnější klavíristy. Do sbírky jsou vybrány písně v durových i mollových tóninách, ve dvoudobém a třídobém taktu.
A collection of songs with piano accompaniment for first degree of basic schools
Keywords: lidová píseň; doprovod; melodie; rytmus; harmonické funkce; folk song; accompaniment; melody; rhythm; harmonic functions