Analýza služeb cestovního ruchu na Prachaticku - Cepáková, Viola (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bylo vymezit zkoumanou destinaci cestovního ruchu Prachaticko, provést analýzu služeb cestovního ruchu, provést a vyhodnotit terénní šetření, navrhnout marketingovou koncepci a sestavit marketingový mix. Formou dotazníků a osobního průzkumu byl zjištěn profil návštěvníka této destinace. Z tohoto vyhodnocení byl navržen produkt ''Historická krajina Prachaticka'' se zaměřením na poznávání přírodních, kulturních, historických památek a na cykloturistiku. Balíček služeb pro tento produkt obsahuje ubytovací služby, stravování a ceny vstupného na kulturní akce a historické památky.
Analysis services travel stir in Prachaticko
Keywords: cestovní ruch; služby v cestovním ruchu; destinace cestovního ruchu; profil návštěvníka; marketingový mix; balíček služeb; tourism; tourist services; tourist destination; visitor profile; marketing mix; service package